Kadıköy Mah. Güvercin Sok. No:6/B İzmit/Kocaeli

Kombi Filtresi Tıkanması

TECRÜBE | KALİTE | GÜVEN

KOMBİ, KLİMA SERVİSİ TAMİR VE BAKIMI

Anasayfa > Kombi Filtresi Tıkanması

Kombi Filtresi Tıkanması

06 Haziran 2021 00:45
Kombi Filtresi Tıkanması

Kombi filtresi tıkanması durumunda bazı arızalara sebep olacaktır. Eğer kombi filtreniz tıkanmışsa; Petekler yeteri kadar ısı yaymaz veya hiç ısınmaz. Doğalgaz sarfiyatı yüksek olmasına rağmen, ısınmada verim alamazsınız. Kombilerde her ne kadar sık karşılaşmasak da bir arıza var ki tamamen temizlenmeyen bir sistemde sürekli sorun yaşatıyor. Kombi filtresi tıkanması olası arızalardandır. Kalorifer tesisatının içinde dolaşan suyun zamanla kirlenmesi ve kireç, pas oluşumu ile çamurlaşmaya başlaması sonucunda, oluşan tortunun kombiden geçerken herhangi bir yeri tıkamasıdır. Kombiyi korumak için genellikle filtre konulur ve bu filtre zaman zaman tıkanır. Kombinin alt kısmında bulunan bu filtre, delikli süzgece benziyor. Suyun geçişine izin verir ancak kirlilikleri tutar. Ki filtre yoksa ya da delikleri çok geniş ise kombiyi tıkayacak kadar büyük kireç parçaları pompaya girer ve çarkın sıkışmasına neden olur. Ama böyle bir durum kombi pompa sıkışması çok nadir olur.

Kombi Filtresi Tıkanması Sonucunda Neler Olur?

Kombi filtresi tıkanması sonucu daha çok pompa sıkışması olur. Kombinin  filtrenin deliklerini tamamen tıkayan çamurumsu tortu, suyun dönmesini engellediği için pompa suyu itemez ve bu pislikleri depolar görevini yapamaz hale gelir. Bundan dolayı devir daim kesilince bu sefer ısı da olmaz. Kombi de devir daim olmayınca ateşlemeyi otomatik olarak keser. Kombinizde bir arıza söz konusu ise bu nedenlerden olması çok yüksek ihtimaldir. Bunun için de yetkili servislere ulaşmanız gerekecektir.

Diğer Sebeplerden Kaynaklanan Sorunlar

Pompa elektronik bir nedenden dolayı çalışmıyorsa, o tamiri servis yapar. Ancak sistemin kirli olmasından kaynaklanan pompa arızası için kombi temizleme işini yaptırmanız söylenir. Kombi temizliği derken tüm tesisat, petekler ve borular temizlenmesidir. Kombi filtresi tıkanıyor ise petek temizliği ve tesisat temizliği yapılmadan sorundan kurtulamazsınız. Tesisat ustaları, kombinin tıkanmasını önlemek için en az 2 yılda bir kalorifer tesisatının temizletilmesini öneriyor. Tesisatın içinde oluşan kireç ve tortuları sistemden dışarı almak için temizliğin tüm tesisatta ve makineyle yapılması gerekmektedir. Kombinin tıkanmasını ise makineli petek temizliği açar. Tıkanmış kombiyi açmak ve tesisatın sağlığını korumak için yaptıracağınız kalorifer tesisatı temizliği, kombinin ve tesisatın ömrünü uzatırken, yakıt tasarrufu da sağlar. Tıkanan kombi filtresi sorunundan kurtulmak için tesisatınızın bakımlarını ihmal etmeyin.

Kombi Filtresi Nasıl Temizlenir?

Kombi filtresi temizleme işlemine karar verdiyseniz öncelikle temizlemeden önce kalorifer tesisatındaki suyu boşaltmanız gerekir. Kalorifer tesisatındaki suyu boşalttıktan sonra kombi muhakkak kapalı olmalıdır. Kombinin hemen altında bulunan ve filtrelerden önce bulunan vanaları kapatmalısınız. Kombinin vanalarından biri temiz su vanasıdır, diğeri peteklerden gelen su vanasıdır. Peteklerden gelen su vanasını açık olmasında bir sorun olmaz, çünkü kalorifer tesisatındaki bütün su daha önceden boşaltılmıştır. Ancak temiz su vanasını kapatmazsanız, kombi filtresini sökerken su çıkacaktır ve kombi filtresi temizleme işlemine engel olacaktır. Kombi suyu boşaltılmadan da filtre temizliği yapılabilir. Ancak kombi filtresi altındaki vanayı kapatsanız bile peteklerdeki su, vanayı kapattığınız taraftan değil de yukardan gelerek filtrenin olduğu yerden çıkabilir. Kombi filtresi tıkanması sonucunda kombi filtresinin temizlenmesi etkili bir sonuç olur. İzlemeniz gereken adımlar;

  • Su boşaltma işlemi ve vanalar kapatıldıktan sonra bir kurbağacık ile kör tapalar saat yönünün tersine çevrilir.
  • Kör tapalar açıldıktan sonra filtreler dikkatlice çıkarılır.
  • Kombi filtresi su ile iyice yıkanmalıdır.
  • Eğer ki çok aşırı kirlenmiş ise bir diş fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz.
  • Fakat kombi filtre temizliği için hiçbir kimyasal kullanmayınız. Aksi takdirde kombi filtresine zarar verir.
  • Kombi filtresi temizliği bittikten sonra kombi filtresi tekrar yerine takılır.
  • Kör tapalar takılırken, kör tapaların dişleri arasına keten sarmanız daha iyi olacaktır.
  • Kör tapaların dişlileri arasına keten sardığınızda su sızdırma ihtimali daha da düşük olacaktır.
  • Kör tapalar, saat yönünde çevrilerek sıkıldıktan sonra kör tapaların altındaki vanalar açılır.
  • Kombiye su ilave edilir.

Sonuç olarak da kombi çalıştırılır.

YORUM YAPIN

BENZER YAZILAR

Kartla ödeme imkanı
Kartla ödeme imkanı
Servis işlemi sonunda kapıda kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz.
Hızlı servis hizmeti
Hızlı servis hizmet
En hızlı servis çözümleriyle, aynı gün içerisinde adresinizdeyiz.
Destek hattı
Destek hattı
Servis öncesi ve sonrası uzman ekibimizden destek alabilirsiniz.